Portekiz’in Türkiye’de bulunan en büyük temsilciliği Portekiz Ankara Büyükelçiliği’dir. Portekiz ve Türkiye arasındaki ilişkileri düzenlemektedir. Portekiz elçisi Portekiz’in Türkiye’de bulunan en yetkili temsilcisidir.
Portekiz Ankara Büyükelçiliği Görev ve Yetkileri
- Portekiz Ankara Büyükelçiliği kurulduğu bölgede Portekiz’e Türkiye’de temsil etmek, Portekiz vatandaşlarının ve Portekiz Devleti’nin hak ve çıkarlarını korumaktadır.
- Türkiye ve Portekiz arasındaki her türlü haberleşmeyi ve iletişimi sağlamaktadır.
- Portekiz ve Türkiye Cumhuriyeti ile dostluk ilişkisi kurulmasına, siyasi, askeri, ekonomik, sosyal, kültürel, bilimsel ve diğer bütün alanlarda ilişkilerin ve işbirliğinin gelişmesi için çalışmaktadır. Yeni ticari yatırımlar için çalışmaktadır.
- Portekiz adına Türkiye’de resmi davetlere, organizasyonlara ve toplantılara katılmakta ve Portekiz adına müzakere etmektedir.
- Portekiz Büyükelçiliği Konsolosluk bölümü Portekiz vatandaşlarına ölüm, doğum, evlilik, boşanma, sürücü belgesi, kimlik belgesi, pasaport gibi konsolosluk hizmeti vermektedir.
- Portekiz vatandaşlarına sağlık, eğitim ve hukuk alanında destek olmaktadır. Vergi mükellefiyeti olan Portekiz vatandaşlarından vergi toplama görevi vardır. Oy kullanma, askerlik işlemlerinde Portekiz vatandaşlarını bilgilendirmektedir.
- Portekiz Ankara Büyükelçiliği Vize Bölümü, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve Türkiye’de oturma izni olan diğer ülke vatandaşlarına Avusturya seyahatleri için vize hizmeti vermektedir.
Portekiz Ankara Büyükelçiliği Hakkında
Portekiz Ankara Büyükelçiliği, Portekiz’in Türkiye’de bulunan en yetkili temsilciliğidir. Türkiye ve Portekiz arasındaki bağları geliştirmek amaçları arasındadır. Ankara’da bulunan Portekiz Ankara Büyükelçiliği’nin görevleri aşağıda verilmiştir.
- Portekiz’in ve Portekiz vatandaşlarının Türkiye’deki haklarını Türkiye hukukuna, Portekiz hukukuna ve uluslararası hukuka bağlı olarak korumaktadır.
- Ankara’da bulunan Portekiz Büyükelçiliği, Türkiye ile Portekiz arasındaki ilişkileri ve müzakereleri yürütmek ve yönetmektedir.
- Ankara’daki Portekiz Büyükelçiliği, Türkiye ile Portekiz arasındaki dostluk bağlarının kurulmasını sağlamaktadır. Askeri, ekonomik, siyasi, kültürel, bilimsel ilişkilerin geliştirilmesinde önemli rol oynamaktadır.
- Portekiz Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ederek, Portekiz kamuoyunu bilgilendirmektedir. Türk kamuoyunu ise Portekiz gündemi hakkında bilgilendirmektedir.
- Türkiye’de bulunan Portekiz vatandaşlarına konsolosluk ve noter hizmeti vermektedir.
- Portekiz’e seyahat etmek isteyen Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarına Portekiz vize hizmeti vermektedir.
Portekiz Ankara Büyükelçiliği 2022
Portekiz Ankara Büyükelçilik işlemleri olarak sadece D vizesi olarak işlem almaktadır. Ulusal vize olarak değerlendirilir, 90 gün ve üzerini kapsamaktadır, bu vize türü. Bunlar çalışma izni, eğitim(üniversite, yüksek lisans, doktora gibi) ve aile birleşimi gibi durumlardır. Bu başvuruların tamamı D vize tipi olarak değerlendirilir. Öncelikle işlemlere başlamadan randevu oluşturmak gerekmektedir.
Randevunuzu sizin hangi gün müsaitseniz o güne almamız mümkündür başvuru noktasının takviminde boşluk var ise ve aynı zaman da saat olarak da sizin özellikle istediğiniz saat var ise o tarih ve saati ayarlayabilmekteyiz. Yaz aylarında konsolosluk da yoğunluk yaşandığından dolayı işleminiz uzayabilir, gidiş tarihinizden ortalama olarak 2 ay öncesinden başvuru yapılması daha sağlıklı olacaktır vizenizin yetişmesi açısından. Gerekli evrakları tarafımızdan size gönderilecektir, bu kişisel evraklar eksiksiz ve tam olmasına dikkat etmenizde yarar vardır.
Gerekli diğer evrak işlemleri tarafımızdan tamamlanacaktır. Dilekçeleriniz ve formunuz eksiksiz bilgi verilerek doldurulmaktadır. Evraklarınızı düzgün sırasına uygun olarak hazırlayıp sunmaktayız. Schengen ülkelerinde başvuru da çok önem vermektedirler. Pasaport sürenizin son 1 yıllık olması gerekmektedir minimum olarak, son 6 ay geçerliliği olan pasaportlar değerlendirilmemektedir. Tavsiyemiz geçerlilik süresi uzun olan pasaportla başvuru yapılması daha yararlı olacaktır sizin açınızdan. Aynı zaman da seyahat sağlık sigortanız tarafımızdan tamamlanmaktadır. 30.000 Euro teminatlı olma zorunluluğu vardır yurt dışı seyahat sağlık sigortanızın. Aynı zamanda D tipi vizelerde sadece Türkiye’ de yapılan seyahat sağlık sigortaları yeterli olmamaktadır, Portekiz de de yapılması gerekmektedir.
C tipi vize başvuruları 90 gün ve altı olarak değerlendirilmektedir. Bu vize türleri Turistik, Kısa süreli eğitim, Aile ve arkadaş ziyareti, ticari ziyaretler, Transit vizeler, Kültürel ve Sporcu vizeleri son olarak Şoför vizesi olarak alınmaktadır. Bu vize başvuruları D vizesinde olduğu gibi detaylı evraklar istenmektedir. Başlangıç olarak ikamet ettiğiniz yere göre bölge ayrımı yaparak başvuru almaktadır. İkamet ettiğiniz yerde Büyükelçilik veya Fahri Konsolosluk yok ise en yakın bölgeden randevu oluşturuluyor.
Oluşturulan randevu da tarih ve saat düzenlemesi yapılıyor, sizin müsait olduğunuz tarih ve saate göre randevu ayarlamamız mümkündür bu esnada iletişim halinde kalmaktayız. Size göndermiş olduğumuz bilgi formunu eksiksiz doldurduğunuz takdir de sizi rahatsız etmemiş olacağız, evrak listeleri farklılık göstermektedir. Ne amaçla gideceğinizi belirlemesi ardından evrak listenizi güncel olarak başlatabiliriz. Öncelikle başvuru formunu doğru ve net bilgilerle doldurmaktayız adınıza, aynı şekilde dilekçeleriniz de bir olarak doldurulmaktadır. Seyahat planı oluşturduysanız onu ekleyebiliriz oluşturmadıysanız tarafımızdan tamamlanacaktır. Pasaport geçerlilik tarihi son 6 ay içindeyse bu başvuruyu kabul etmemektedirler. Süre zarfı az olduğundan dolayı yenisini talep etme yetkileri bulunmaktadır. 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortanız tarafımızdan tamamlanıp dosyanıza eklenmektedir. Öğrenciler için mutlaka sponsor olması gerekmektedir başvurusu tamamlanması için. Çalışmayanlar ve Ev hanımları içinde 1. Dereceden Akrabalar(anne-baba) sponsor olabilir. Bu evraklar İngilizce olarak çeviri istemektedir. Dilerseniz siz dilerseniz tarafımızdan sağlanabilmektedir bu servis işlemi.
Portekiz Ankara Büyükelçiliği Vize İşlemleri
Öncelikle Portekiz’in bir Schengen ülkesi olduğunu bilmelisiniz. Vize başvuru şartları Schengen kuralları ile yapılmaktadır. Portekiz’e seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının seyahatlerinden önce seyahat amacına göre vize almaları gerekmektedir. Vize başvurularınızı Bunun için ilk önce vize başvuru dilekçesi yazarak seyahat amacınızı ve şartlarını ibraz etmelisiniz.
İstenen Belgeler
- Pasaport: son 10 yıl içerisinde çıkarılmalı
- Kimlik Fotokopisi
- Banka Hesap Dökümü
- Vize harcının ödendiğini kanıtlayan belgeler
- Biyometrik Fotoğraf
- Seyahat Sağlık Sigortası
- Varsa davet mektubu
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Bunların yanında alacağınız vize türünüze göre farklı belgeler istenmektedir. Ayrıca Büyükelçilik sizden ek belge talep edebilir.
Portekiz Ankara Büyükelçiliği hafta içi her gün 09.30- 16.00 arası hizmet vermektedir. Portekiz resmi tatilleri ve Türkiye resmi tatillerinde çalışmamaktadır.
Portekiz Ankara Büyükelçiliği Başvuru
Portekize seyahat etmek için vize başvurusunda bulunacak olan kişiler bazı belgeleri ve evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlamak zorundadır. Portekiz Ankara Büyükelçiliği tarafından belirlenen bir şekil vardır ve bu doğrultuda evrakların hazırlanması gerekmektedir. Eğer evraklar böyle hazırlanmazsa kabul görmez. Bunun yanında istenen belgelerin tamamının İngilizce olarak hazırlanması da şartlar arasında bulunmaktadır. İngilizce dışında başka dil kullanılarak hazırlanan evraklar vize başvuru sürecini olumsuz yönde etkiler ve olumsuz sonuç alınmasına sebep olur. Portekize giriş yapabilmek için pasaportların da bazı şartları vardır. Eğer 10 yılı geçmiş süre sahip olan pasaportunuz varsa yenilenmesi gerektiğini unutmayınız. Bunun yanında pasaportunuzda en az 2 sayfa kadar boş bir alanın bulunması da gerekmektedir. Bununla birlikte 2 adet biometrik fotoğraf gereklidir.
Hazırlanması gereken evrakların yanında farklı olarak Portekiz Ankara Büyükelçiliği tarafından önemli sayılan vize başvuru formunun da doldurulması gerekmektedir. Bu form, İngilizce olarak doldurulmalıdır ve forma imza atılmalıdır. Bunun dışına çıkılan formlar kabul edilmez ve başvurular red ile sonuçlanır.
Tüm bu hazırlanması gereken evrakların yanında bir de farklı olarak finansal durumu ve mesleki durumu gösterir bir belgenin de hazırlanması gerekmektedir. Hazırlanması gereken belgeler ve evraklar şirketten ya da kurumdan alınabilir. Tüm belgelerin imzalı, kaşeli olması gerekir ve kaşesiz veya imzasız ilan belgeler konsolosluk tarafından kabul edilmez. Hazırlanan ve teslim edilecek olan belgelerin tamamı imzalı ve kaşeli olmak zorundadır. Belirtilen evraklar eksiksiz ve tam anlamıyla doldurulduktan sonra randevu tarihi geldiğinde yetkili kuruma teslim edilir. Eğer evraklar yetersiz gelirse bu durumda evrakların tamamlanması için yeniden randevu alınması gerekir. Bir sonraki randevu tarihine kadar da kişiler evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlamalı ve yetkili kişiye teslim etmelidir.
Portekiz Ankara Büyükelçiliği Vize Başvurusu
Portekiz Ankara Büyükelçiliğine vize randevusu için başvuruda bulunacak olan kişiler eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olan vize başvuru formunu sunmalıdır. Bunun yanında Portekiz Ankara Büyükelçiliğine yapılacak olan vize başvuruları hangi sebeple ülkeye gidileceğine amacın ve şartların ne olduğuna göre değişiklik gösterir. Bu doğrultuda vize talep dilekçesi ibraz edilir.
Portekiz Ankara Büyükelçiliği Randevu
Portekiz Ankara Büyükelçiliği faaliyet alanlarına yakın olan bölgeler adına konsolsoluk hizmeti vermektedir. Portekiz Büyükelçiliği Portekiz vizesi alınması konusunda ve Portekiz Konsolosluk işlemlerinin yapılması konusunda yetkili olan yerdir. Portekiz Ankara Büyükelçiliği faaliyet alanı şöyledir; Afyon, Ankara, Aksaray, Amasya, Ağrı, Antalya, Ardahan, Bartın, Bayburt, Çorum, Burdur, Çankırı, Denizli, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İzmir ve Karabük illerinde yaşayan kişilerin vize işlemleri ve konsolosluk işlemleri için Portekiz Büyükelçiliği görevlidir. Vize başvurusu yapacak olan kişilerin Portekiz Büyükelçiliği'ne başvuruda bulunmaları gerekir. Kişiler kısa süreli Schengen vize başvurusu ya da uzun Süreli D tipi vize başvurusu veya oturum izni başvuru işlemleri yapacaksa bunun için Portekiz Büyükelçiliğinden randevu alması gerekmektedir. Portekiz vize randevusu almak için yetkili kurumlar vardır. Bu kurumlar Portekiz Büyükelçiliği ve Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlardır. Vize başvuru hizmeti veren merkezlerden alınabilir. Schengen vize işlemleri için 25 Eylül 2014 tarihinden itibaren biyometrik ibraz ve parmak izi verme durumu zorunlu hale getirilmiştir. Vize alımının seyahat tarihi ile çakışmaması veya geç kalmaması adına seyahat tarihinden en geç 1 ay önce vize randevusu alınması önerilir. Portekiz vize başvurusunda bulunacaksanız, başvurunuzu seyahat tarihinizden en fazla 90 gün yani 3 ay öncesinden yapabilme imkanınız vardır. Portekiz Ankara Büyükelçiliği ek evrak talebinde bulunabilir. Eğer ek evrak talebinde bulunulursa bu durum vize başvurusu yapan kişiye bildirilir. Ek evrak talebi olursa eğer vize çıkış süresinde de değişiklik olabilir. Vize öngörülen süreden daha geç bir süre içerisinde çıkabilir.
Portekiz Ankara Büyükelçiliği Vize Randevusu
Portekiz Büyükelçiliği, Portekiz Konsolosluğu ve Türkiye'de faaliyetini halen sürdüyor olan Portekiz Konsoloslukları Portekiz ve Türkiye tarafından resmî tatil kabul edilmiş dini ve milli günlerde hizmet vermemektedir. Bunun için vize başvurusunda bulunacak olan kişiler bu günlere dikkat ederek başvuru yapmaları ve seyahatlerini bu günler doğrultusunda ayarlamaları gerekmektedir.
-01 Ocak Yılbaşı
-15 Mart Macaristan Ulusal Bayramı (Macaristan Konsoloslukları başvuruları kabul ediyor.)
-13-14 Nisan Kutsal Cuma
-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
-1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
-19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
-31 Mayıs-1 Haziran Pönkosd/Pentecost
-15 Temmuz Demokrasi Günü
-31 Temmuz-03 Ağustos Kurban Bayramı
-20 Ağustos St.Stephan Günü
-21-23 Ağustos Dinlenme Günü
-20 Ağustos Kurban Bayramı Arefesi-Aziz Istvan Bayramı
-30 Ağustos Zafer Bayramı
-23 Ekim 1956 İhtilali/Dinlenme Günü
-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
-1 Kasım Azizler Günü/Dinlenme Günü
-24-27 Aralık Noel Tatili
-31 Aralık Yılbaşı
Portekiz Büyükelçiliği Ankara Görev Bölgesi
Ankara’ da bulunan Portekiz Büyükelçiliği görev bölgeleri ikamet ettiğiniz yere göre değişiklik göstermektedir. Ankara Büyükelçiliği görev bilgesi şehirler Afyon, Ankara, Aksaray, Amasya, Ağrı, Antalya, Ardahan, Bartın, Bayburt, Çorum, Burdur, Çankırı, Denizli, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İzmir ve Karabük gibi şehirlerde ikametleri bulunanlar Ankara Büyükelçilikten başvuru yapabilmektedir.
İzmir Fahri Konsolosluğu için İzmir, Muğla, Aydın, Manisa, Denizli, Uşak
İstanbul Fahri Konsolosluğu için İstanbul ve çevre iller de ikamet edenler başvuru yapabilmektedir. Yakın iller olduğu takdirde başvuru gerçekleşir. Yakın olmayanlar ise Ankara’ da Portekiz Büyükelçiliğine başvuru yapması gerekmektedir.
Portekiz Büyükelçiliği Ankara Çalışma Saatleri
Hafta içi çalışma saatleri: Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma
09:00 – 13:00 / 14:00 – 18:00 arası Büyükelçiliğin çalışma saatleri arasıdır.
Telefon numara: (0312) 405 60 28
Adres: Gaziosmanpaşa, Kırlangıç Sk. No:39, 06700 Çankaya/Ankara
Portekiz vatandaşlarının Türkiye’ de sahip oldukları pasaportlarının yıpranması, kaybolması veya çalınması durumunda Büyükelçilik tarafından yetkisi bulunduğundan dolayı yenisini çıkartma işlemleri yapılmaktadır. Pasaport ve Kimlik İşlemleri için Portekiz vatandaşlarının yeni pasaport talep etmeleri gibi ya da haiz oldukları pasaport ve kimlik kartlarının tedavül sürelerinin dolması (pasaport sürelerinin bitmiş olması), yıpranması, kaybolması yahut çalınması benzer biçimde durumlarda gereken hizmetleri kapsamaktadır. Gerekli evraklar; Başvuru formu(tarafımızdan sağlanacaktır.) Şimdiye kadar kullandığınız pasaport, Portekiz’ de doğduysanız doğum belgeniz, Türkiye’ de doğduysanız nüfus kayıt örneği, Portekiz’ de evliyseniz evlilik belgeniz, Türkiye’ de evliyseniz nüfus müdürlüğünden aldığınız evlenme belgesi, 2 adet biyometrik fotoğraf, geçerli ikamet tezkeresi, Nüfus müdürlüğünden alınan ikamet belgesi. Bu belgelerin aslını veya fotokopisini isteyebilmektedir Portekiz Konsolosluğu. Vatandaşlık işlemleri için Öncelikle hak sahiplerini belirtmemiz gerekmektedir. Kimler Portekiz vatandaşlığına başvuru yapabilir? Portekiz ‘ de 10 yıl boyunca ikamet eden ve çalışma izni olan bireyler Portekiz vatandaşı olabilirler. Portekiz vatandaşıyla evli olan bireyler tek başına sebep olarak gözükmemektedir, evliliğin reel(gerçek) bir evlilik olduğunu kanıtlamak gerekmektedir bu nasıl anlaşılıyor? Polisler ya da yetkili kişiler haberiniz olmadan evinize ziyaretlerde bulunarak evliliğin gerçek olup olmadığına kanaat getirmektedirler, bu şekilde kanıtlanır ise vatandaşlık verilmektedir. Portekiz’ de ikamet eden anne ya da baba beş yıl net kalış süreci sonunda yeni doğacak olan çocuk ya da çocuklarına direkt olarak Portekiz vatandaşlığı verilmektedir. Portekiz’ e maddi yatırım yaparak da vatandaşlığını almanız mümkündür, bu maddi yatırım ne kadar diye sorarsanız en az 250.000 Euro yatırım yapmanız gerekmektedir( tabi öncesinden proje sunmanız gerekmektedir.) Bu işlemi gerçekleştiği zaman satın aldığınız gayrimenkulü isterseniz kiraya verebilirsiniz. Vatandaşlık işlemleriniz kişiden kişiye değişmektedir. Bunun için en sağlıklı bilgili almak istiyorsanız size en yakın My Vize profesyonel vize hizmetleri veren ofislerimize gelebilir veya iletişim numaramızdan bizi arayabilirsiniz danışman arkadaşlarımız sizi en doğru şekilde yönlendirecektir. Portekiz için Tasdik işlemleri Öncelikle İkamet ilinize göre randevu belirlenerek gerçekleşmektedir. Bulunduğunuz şehirde Portekiz Fahri Konsolosluğu veya Büyükelçiliği yok ise size en yakın Konsolosluğa randevu almak gerekmektedir. Hangi gidiş türü üzerinden çıkış yapacaksanız öncesinden o evraklarınızı eksiksiz ve düzenli olmasına özen göstermeniz gerekir. Vergilendirme ikametgâh tasdiknamesi Türkiye ve Portekiz iki tarafta da vergilendirme olmaması durumu açısından maliye bakanlığınca düzenlenmiş olan tasdik türüdür. Bu belge türü’ de ikiye ayrılır tasdikname belgesi ve tahakkuk belgesi olarak bölünür. Vekalet tasdik işlemleri bu işlem için gerekli olanlar dilekçeniz olmalıdır, pasaport ve doğum tasdik olması (doğumu Portekiz da olanlar için), Başvuruyu yapan vekalet sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı, mesleki durumu, ikamet adresi, Portekiz kimlik numarası, kimlik geçerlilik tarihi ve verildiği yer. Ayniyet belgesi, sabıka kaydı belgesi, daimi yurtdışı ikamet belgesi, bekârlık belgesi, doğum işlemleri, evlenme işlemleri, mülkiyet sahipleri, apostille Türk noterleri tarafından, tasdik edilip ardından apostil mührü ile onaylaması gerekiyor.
Portekiz Büyükelçilikte evlilik şartları değişmektedir, gerekli evrakları öğrenebilmeniz için mutlaka My Vize profesyonel vize hizmetleri veren ofislerimizi arayıp bilgi alabilirsiniz ve size gerekli evrakları mail, SMS veya whatsapp uygulaması yolu üzerinden gönderebiliriz. Öncelikle Türkiye’ de hangi ilde ikamet ediyorsa orada ki konsolosluğa veya oldukları il’ de konsolosluk yok ise en yakın konsolosluğa evlilik beyan formunu eksiksiz doldurması gerekmektedir. Bunun yanında evlenme ehliyet belgesi gerekmektedir. Evlenme ehliyet belgesi evlenmeye karar veren şahısların evlenmeye engel oluşturacak herhangi bir durumun olmadığını ispatlayan belgeye denir. Bu belge mutlaka Türkiye’ den alınması gerekmektedir ve apostil (bir belgenin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan bir belge onay sistemidir.) olması gerekmektedir. Evlenme ehliyeti için herhangi bir nüfus müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir. Aynı zamanda pasaport ve kimlik kartlarının asılları ve fotokopileri gerekmektedir. Fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş yeni fotoğraf şartı aranmaktadır bu şekilde dosyaya eklenmelidir. Sağlık raporu gerekmektedir, bu da nikâhı olacak çiftin fiziki ve akli açıdan herhangi bir engel teşkil edecek sorunun olmaması adına yapılıyor. Şahit olacak kişilerin kimlik kartları yanlarında olmalı aslı ve fotokopisi olması gerekmektedir. Kadınlar önceki soyadlarını kullanmak istiyorlar ise bunu ifade eden bir dilekçe gerekmektedir, bu işlem konsoloslukta da yapılabilmektedir. Evlenecek olan kişilerden kadın daha önceden evlenip boşandı ise iddet süresinin kalktığına dair belge gerekmektedir eğer 300 günü geçmedi ise. Bu kararın belgeler halinde dosyanızda bulunması gerekmektedir. Öncelikle İkamet ilinize göre randevu belirlenerek gerçekleşmektedir. Bulunduğunuz şehirde Portekiz Konsolosluğu veya Büyükelçiliği yok ise size en yakın Konsolosluğa randevu almak gerekmektedir. Hangi gidiş türü üzerinden çıkış yapacaksanız öncesinden o evraklarınızı eksiksiz ve düzenli olmasına özen göstermeniz gerekir. Vergilendirme ikametgâh tasdiknamesi Türkiye ve Portekiz iki tarafta da vergilendirme olmaması durumu açısından maliye bakanlığınca düzenlenmiş olan tasdik türüdür. Bu belge türü’ de ikiye ayrılır tasdikname belgesi ve tahakkuk belgesi olarak bölünür. Vekalet tasdik işlemleri bu işlem için gerekli olanlar dilekçeniz olmalıdır, pasaport ve doğum tasdik olması (doğumu Portekiz de olanlar için), Başvuruyu yapan vekalet sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı, mesleki durumu, ikamet adresi, Portekiz kimlik numarası, kimlik geçerlilik tarihi ve verildiği yer. Ayniyet belgesi, sabıka kaydı belgesi, daimi yurtdışı ikamet belgesi, bekârlık belgesi, doğum işlemleri, evlenme işlemleri, mülkiyet sahipleri, apostille Türk noterleri tarafından, tasdik edilip ardından apostil mührü ile onaylaması gerekiyor. Vatandaşlık işlemleri için Öncelikle hak sahiplerini belirtmemiz gerekmektedir. Kimler Portekiz vatandaşlığına başvuru yapabilir? Portekiz ‘ de 10 yıl boyunca ikamet eden ve çalışma izni olan bireyler Portekiz vatandaşı olabilirler. Portekiz vatandaşıyla evli olan bireyler tek başına sebep olarak gözükmemektedir, evliliğin reel(gerçek) bir evlilik olduğunu kanıtlamak gerekmektedir bu nasıl anlaşılıyor? Polisler ya da yetkili kişiler haberiniz olmadan evinize ziyaretlerde bulunarak evliliğin gerçek olup olmadığına kanaat getirmektedirler, bu şekilde kanıtlanır ise vatandaşlık verilmektedir. Portekiz’ de ikamet eden anne ya da baba beş yıl net kalış süreci sonunda yeni doğacak olan çocuk ya da çocuklarına direkt olarak Portekiz vatandaşlığı verilmektedir. Portekiz’ e maddi yatırım yaparak da vatandaşlığını almanız mümkündür, bu maddi yatırım ne kadar diye sorarsanız en az 250.000 Euro yatırım yapmanız gerekmektedir( tabi öncesinden proje sunmanız gerekmektedir.) Bu işlemi gerçekleştiği zaman satın aldığınız gayrimenkulü isterseniz kiraya verebilirsiniz. Vatandaşlık işlemleriniz kişiden kişiye değişmektedir. Bunun için en sağlıklı bilgili almak istiyorsanız size en yakın My Vize profesyonel vize hizmetleri veren ofislerimize gelebilir veya iletişim numaramızdan bizi arayabilirsiniz danışman arkadaşlarımız sizi en doğru şekilde yönlendirecektir.
Öncelikle hak sahiplerini belirtmemiz gerekmektedir. Kimler Portekiz vatandaşlığına başvuru yapabilir? Portekiz ‘ de 10 yıl boyunca ikamet eden ve çalışma izni olan bireyler Portekiz vatandaşı olabilirler. Portekiz vatandaşıyla evli olan bireyler tek başına sebep olarak gözükmemektedir, evliliğin reel(gerçek) bir evlilik olduğunu kanıtlamak gerekmektedir bu nasıl anlaşılıyor? Polisler ya da yetkili kişiler haberiniz olmadan evinize ziyaretlerde bulunarak evliliğin gerçek olup olmadığına kanaat getirmektedirler, bu şekilde kanıtlanır ise vatandaşlık verilmektedir. Portekiz’ de ikamet eden anne ya da baba beş yıl net kalış süreci sonunda yeni doğacak olan çocuk ya da çocuklarına direkt olarak Portekiz vatandaşlığı verilmektedir. Portekiz’ e maddi yatırım yaparak da vatandaşlığını almanız mümkündür, bu maddi yatırım ne kadar diye sorarsanız en az 250.000 Euro yatırım yapmanız gerekmektedir( tabi öncesinden proje sunmanız gerekmektedir.) Bu işlemi gerçekleştiği zaman satın aldığınız gayrimenkulü isterseniz kiraya verebilirsiniz. Vatandaşlık işlemleriniz kişiden kişiye değişmektedir. Bunun için en sağlıklı bilgili almak istiyorsanız size en yakın My Vize profesyonel vize hizmetleri veren ofislerimize gelebilir veya iletişim numaramızdan bizi arayabilirsiniz danışman arkadaşlarımız sizi en doğru şekilde yönlendirecektir. Portekiz Büyükelçilikte evlilik şartları değişmektedir, gerekli evrakları öğrenebilmeniz için mutlaka My Vize profesyonel vize hizmetleri veren ofislerimizi arayıp bilgi alabilirsiniz ve size gerekli evrakları mail, SMS veya whatsapp uygulaması yolu üzerinden gönderebiliriz. Öncelikle Türkiye’ de hangi ilde ikamet ediyorsa orada ki konsolosluğa veya oldukları il’ de konsolosluk yok ise en yakın konsolosluğa evlilik beyan formunu eksiksiz doldurması gerekmektedir. Bunun yanında evlenme ehliyet belgesi gerekmektedir. Evlenme ehliyet belgesi evlenmeye karar veren şahısların evlenmeye engel oluşturacak herhangi bir durumun olmadığını ispatlayan belgeye denir. Bu belge mutlaka Türkiye’ den alınması gerekmektedir ve apostil (bir belgenin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan bir belge onay sistemidir.) olması gerekmektedir. Evlenme ehliyeti için herhangi bir nüfus müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir. Aynı zamanda pasaport ve kimlik kartlarının asılları ve fotokopileri gerekmektedir. Fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş yeni fotoğraf şartı aranmaktadır bu şekilde dosyaya eklenmelidir. Sağlık raporu gerekmektedir, bu da nikâhı olacak çiftin fiziki ve akli açıdan herhangi bir engel teşkil edecek sorunun olmaması adına yapılıyor. Şahit olacak kişilerin kimlik kartları yanlarında olmalı aslı ve fotokopisi olması gerekmektedir. Kadınlar önceki soyadlarını kullanmak istiyorlar ise bunu ifade eden bir dilekçe gerekmektedir, bu işlem konsoloslukta da yapılabilmektedir. Evlenecek olan kişilerden kadın daha önceden evlenip boşandı ise iddet süresinin kalktığına dair belge gerekmektedir eğer 300 günü geçmedi ise. Bu kararın belgeler halinde dosyanızda bulunması gerekmektedir. Sonuç olarak siz kişisel evraklarınızı tamamladıktan sonra tarafımızdan düzenlenmesi gereken evraklar olacaktır, adınıza düzenli ve eksiksiz olarak tamamlamaktayız. İşlemler için randevunuzu alıp teslim edip, sonuçlanmasını bekleme sürecine girerek sonuç öğrenilecektir.
Öncelikle İkamet ilinize göre randevu belirlenerek gerçekleşmektedir. Bulunduğunuz şehirde Portekiz Konsolosluğu veya Büyükelçiliği yok ise size en yakın Konsolosluğa randevu almak gerekmektedir. Hangi gidiş türü üzerinden çıkış yapacaksanız öncesinden o evraklarınızı eksiksiz ve düzenli olmasına özen göstermeniz gerekir. Vergilendirme ikametgâh tasdiknamesi Türkiye ve Portekiz iki tarafta da vergilendirme olmaması durumu açısından maliye bakanlığınca düzenlenmiş olan tasdik türüdür. Bu belge türü’ de ikiye ayrılır tasdikname belgesi ve tahakkuk belgesi olarak bölünür. Vekalet tasdik işlemleri bu işlem için gerekli olanlar dilekçeniz olmalıdır, pasaport ve doğum tasdik olması (doğumu Portekiz’ de olanlar için), Başvuruyu yapan vekalet sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı, mesleki durumu, ikamet adresi, Portekiz kimlik numarası, kimlik geçerlilik tarihi ve verildiği yer. Ayniyet belgesi, sabıka kaydı belgesi, daimi yurtdışı ikamet belgesi, bekârlık belgesi, doğum işlemleri, evlenme işlemleri, mülkiyet sahipleri, apostille Türk noterleri tarafından, tasdik edilip ardından apostil mührü ile onaylaması gerekiyor. Portekiz’ de emekli olan şahıs herhangi bir başka ülke’ de ikamet eden bireyler emeklilik maaşlarını yaşadıkları ülkeden almaya devamlılığın gelmesi için Portekiz Emeklilik kurumuna hangi ülkede yaşıyor veya ikamet ediyorsa kanıtlamak zorunluluğu vardır. Bu şahısların hayatta olduklarına dair kanıt olması gerekmektedir yani yılda bir kereye hükümetlerince şahıslara gönderilen yaşadıklarını teyit eden belgesini tam eksiksiz doldurup Portekiz Büyükelçiliğine onaylatma zorunluluğu vardır. Bu belgeyi dolduran kişiler belge ve fotoğraflı kimlik kartı (kendi ülkelerine ait pasaport kabul edilmektedir.) ile Portekiz Büyükelçiliği’ne başvuru yapılmaktadır. Bu başvuruyu gerçekleştirecek kişiler yaşadıkları şehirde Başkonsolosluk varsa, Konsolosluk varsa, Fahri Konsolosluk var ise Büyükelçiliğe gitmeden Başkonsolosluk, Konsolosluk ve Fahri Konsoloslukta başvurularını tamamlayabilirler. Dosyalarını teslim edebilirler. Özellikle babalık tanıma senedi nedir bu? Türkiye Cumhuriyeti olan her vatandaşın nüfus kütüğü bulunmaktadır ve buna istinaden nüfus cüzdanı bulunur. Bu durum da 18 yaşını doldurmamış nüfus olaylarını yazdırıp nüfus cüzdanını almaya yetkili velisi görevlidir. Eğer Yut dışında doğduysa çocuğu ilgili birimlere Portekiz’ de ki doğum tarihinden itibaren 60 gün içerisinde Türk Konsolosluğuna bildiri yapması gerekmektedir. 60 günü geçerse doğumdan sonra maddi yaptırım uygulanarak ceza alacaktır. Yurt dışında doğan çocukların nüfus işlemleri doğum yapılan yere bağlı olduğu bölgede ki temsilciliklere bağlıdır. Evlilik dışında doğan çocuk veya çocuklar anne ile soy bağı doğumla kurulur. Çocuk ile baba soy bağı ise anneyle evlilik gerçekleştiği takdirde tanımlanır mahkeme bu şekilde kabul etmektedir. Diğer bir madde adli sicil kaydı, Yurt içi ve yurt dışı mahkemelerince kesinleşmiş hukuk’ a göre suç işlemiş olanlar adli sicil bilgileri kayıt altına alınır, bu kayıtlara sabıka kaydı da denmektedir. Adli sicil kaydı (sabıka kaydı) nereden alabilirsiniz? E-devlet üzerinden almanız mümkündür, adliyelerde çok yoğunluk olduğundan dolayı zamandan tasarruf etmiş olursunuz bu durumda.
Portekiz’ de emekli olan şahıs herhangi bir başka ülke’ de ikamet eden bireyler emeklilik maaşlarını yaşadıkları ülkeden almaya devamlılığın gelmesi için Portekiz Emeklilik kurumuna hangi ülkede yaşıyor veya ikamet ediyorsa kanıtlamak zorunluluğu vardır. Bu şahısların hayatta olduklarına dair kanıt olması gerekmektedir yani yılda bir kereye hükümetlerince şahıslara gönderilen yaşadıklarını teyit eden belgesini tam eksiksiz doldurup Portekiz Büyükelçiliğine onaylatma zorunluluğu vardır. Bu belgeyi dolduran kişiler belge ve fotoğraflı kimlik kartı (kendi ülkelerine ait pasaport kabul edilmektedir.) ile Portekiz Büyükelçiliği’ne başvuru yapılmaktadır.
Bu başvuruyu gerçekleştirecek kişiler yaşadıkları şehirde Başkonsolosluk varsa, Konsolosluk varsa, Fahri Konsolosluk var ise Büyükelçiliğe gitmeden Başkonsolosluk, Konsolosluk ve Fahri Konsolosluk da başvurularını tamamlayabilirler. Dosyalarını teslim edebilirler. Öncelikle hak sahiplerini belirtmemiz gerekmektedir. Kimler Portekiz vatandaşlığına başvuru yapabilir? Portekiz ‘ de 10 yıl boyunca ikamet eden ve çalışma izni olan bireyler Portekiz vatandaşı olabilirler.
Portekiz vatandaşıyla evli olan bireyler tek başına sebep olarak gözükmemektedir, evliliğin reel(gerçek) bir evlilik olduğunu kanıtlamak gerekmektedir bu nasıl anlaşılıyor? Polisler ya da yetkili kişiler haberiniz olmadan evinize ziyaretlerde bulunarak evliliğin gerçek olup olmadığına kanaat getirmektedirler, bu şekilde kanıtlanır ise vatandaşlık verilmektedir. Portekiz’ de ikamet eden anne ya da baba beş yıl net kalış süreci sonunda yeni doğacak olan çocuk ya da çocuklarına direkt olarak Portekiz vatandaşlığı verilmektedir. Portekiz’ e maddi yatırım yaparak da vatandaşlığını almanız mümkündür, bu maddi yatırım ne kadar diye sorarsanız en az 250.000 Euro yatırım yapmanız gerekmektedir( tabi öncesinden proje sunmanız gerekmektedir.) Bu işlemi gerçekleştiği zaman satın aldığınız gayrimenkulü isterseniz kiraya verebilirsiniz. Vatandaşlık işlemleriniz kişiden kişiye değişmektedir.
Bunun için en sağlıklı bilgili almak istiyorsanız size en yakın My Vize profesyonel vize hizmetleri veren ofislerimize gelebilir veya iletişim numaramızdan bizi arayabilirsiniz danışman arkadaşlarımız sizi en doğru şekilde yönlendirecektir. Öncelikle Yurt dışında emekli olmak için gerekli belgeleri toplamak gerekmektedir. Portekiz’ de ikamet ettiği açık adresi gösteren resmi belge, Portekiz’ de vergiye bağlı olduğunu gösteren vergi beyan belgesi, Emekli olacak kişiye ait Portekiz’ de hizmet ettiğini gösteren hizmet belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi arkalı önlü, eğer Portekiz vatandaşlığını aldıysa Mavi kart belgesi fotokopisi, Hangi iş kolundaysanız çalıştığınız işi belgeleyen meslek odası kayıt belgesi, Yurda giriş çıkışlarınızı gösteren pasaport sayfalarının fotokopisi veya E-devlet üzerinden de yurda giriş çıkış belgesi alabilirsiniz barkodlu olarak. Bu işlemlerin tamamı Portekiz Büyükelçilin’ de yapılmaktadır. Evraklar teslim edildiği takdirde işlemler başlamış olacaktır. Sorularınız için My Vize Profesyonel Vize hizmetleri veren ofislerimizi arayabilir dilerseniz ofislerimize gelip yüz yüze bilgi alabilirsiniz, danışman arkadaşlarımız mutlaka yardımcı olacaktır. Telefonla bilgi almak için sayfamız da bulunan iletişim butonundan ulaşabilirsiniz.
Öncelikle İkamet ilinize göre Portekiz Vize randevusu belirlenerek gerçekleşmektedir. Bulunduğunuz şehirde Portekiz Konsolosluğu veya Büyükelçiliği yok ise size en yakın Konsolosluğa randevu almak gerekmektedir. Hangi gidiş türü üzerinden çıkış yapacaksanız öncesinden o evraklarınızı eksiksiz ve düzenli olmasına özen göstermeniz gerekir. Vergilendirme ikametgâh tasdiknamesi Türkiye ve Portekiz iki tarafta da vergilendirme olmaması durumu açısından maliye bakanlığınca düzenlenmiş olan tasdik türüdür.
Bu belge türü’ de ikiye ayrılır tasdikname belgesi ve tahakkuk belgesi olarak bölünür. Vekalet tasdik işlemleri bu işlem için gerekli olanlar dilekçeniz olmalıdır, pasaport ve doğum tasdik olması (doğumu Portekiz’ de olanlar için), Başvuruyu yapan vekalet sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı, mesleki durumu, ikamet adresi, Portekiz kimlik numarası, kimlik geçerlilik tarihi ve verildiği yer. Ayniyet belgesi, sabıka kaydı belgesi, daimi yurtdışı ikamet belgesi, bekârlık belgesi, doğum işlemleri, evlenme işlemleri, mülkiyet sahipleri, apostille Türk noterleri tarafından, tasdik edilip ardından apostil mührü ile onaylaması gerekiyor. Portekiz’ de emekli olan şahıs herhangi bir başka ülke’ de ikamet eden bireyler emeklilik maaşlarını yaşadıkları ülkeden almaya devamlılığın gelmesi için Portekiz Emeklilik kurumuna hangi ülkede yaşıyor veya ikamet ediyorsa kanıtlamak zorunluluğu vardır. Bu şahısların hayatta olduklarına dair kanıt olması gerekmektedir yani yılda bir kereye hükümetlerince şahıslara gönderilen yaşadıklarını teyit eden belgesini tam eksiksiz doldurup Portekiz Büyükelçiliğine onaylatma zorunluluğu vardır. Bu belgeyi dolduran kişiler belge ve fotoğraflı kimlik kartı (kendi ülkelerine ait pasaport kabul edilmektedir.) ile Portekiz Büyükelçiliği’ne başvuru yapılmaktadır.
Bu başvuruyu gerçekleştirecek kişiler yaşadıkları şehirde Başkonsolosluk varsa, Konsolosluk varsa, Fahri Konsolosluk var ise Büyükelçiliğe gitmeden Başkonsolosluk, Konsolosluk ve Fahri Konsoloslukta başvurularını tamamlayabilirler. Dosyalarını teslim edebilirler. Özellikle babalık tanıma senedi nedir bu? Türkiye Cumhuriyeti olan her vatandaşın nüfus kütüğü bulunmaktadır ve buna istinaden nüfus cüzdanı bulunur. Bu durum da 18 yaşını doldurmamış nüfus olaylarını yazdırıp nüfus cüzdanını almaya yetkili velisi görevlidir. Eğer Yut dışında doğduysa çocuğu ilgili birimlere Portekiz’ de ki doğum tarihinden itibaren 60 gün içerisinde Türk Konsolosluğuna bildiri yapması gerekmektedir. 60 günü geçerse doğumdan sonra maddi yaptırım uygulanarak ceza alacaktır. Yurt dışında doğan çocukların nüfus işlemleri doğum yapılan yere bağlı olduğu bölgede ki temsilciliklere bağlıdır. Evlilik dışında doğan çocuk veya çocuklar anne ile soy bağı doğumla kurulur. Çocuk ile baba soy bağı ise anneyle evlilik gerçekleştiği takdirde tanımlanır mahkeme bu şekilde kabul etmektedir. Diğer bir madde adli sicil kaydı, Yurt içi ve yurt dışı mahkemelerince kesinleşmiş hukuk’ a göre suç işlemiş olanlar adli sicil bilgileri kayıt altına alınır, bu kayıtlara sabıka kaydı da denmektedir. Adli sicil kaydı (sabıka kaydı) nereden alabilirsiniz? E-devlet üzerinden almanız mümkündür, adliyelerde çok yoğunluk olduğundan dolayı zamandan tasarruf etmiş olursunuz bu durumda.
Portekiz Ankara Büyükelçiliği İletişim Bilgileri ve Çalışma Saatleri
Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi, Kırlangıç Sokak, No:39, PK: 06700 Çankaya/Ankara
Çalışma Saati: Portekiz Ankara Büyükelçiliği, Pazartesi-Cuma arasında 09.00-13.00 ile 14.00-17.00 saatleri arasında konsolosluk hizmeti vermektedir.
Portekiz Ankara Büyükelçiliği’ne Nasıl Gidilir?
Portekiz Ankara Büyükelçiliği adresi şöyledir;
Kuleli Sok. No:26, 06700 G.O.P. - ANKARA
Telefon numarası: 03124461890
Portekiz Büyükelçiliğine giden EGO otobüsleri şunlardır;
Kazım Özalp Mh.Kuleli Sk. / Çankaya
-EGO 112 - KIZILAY-GAZİOSMANPAŞA
-EGO 114 - KIRKKONAKLAR-ULUS
-EGO 114-3 - (ÖHO) KIRKKONAKLAR-ŞENYURT
Kazım Özalp Mh.Kuleli Sk. / Çankaya
-EGO 114-3 - (ÖHO) KIRKKONAKLAR-ŞENYURT
-EGO 114 - KIRKKONAKLAR-ULUS
Kazım Özalp Mh.Kuleli Sk. / Çankaya
-EGO 114 - KIRKKONAKLAR-ULUS
-EGO 114-3 - (ÖHO) KIRKKONAKLAR-ŞENYURT
-EGO 114 - KIRKKONAKLAR-ULUS
Kazım Özalp Mh.Reşit Galip Cd. / Çankaya
-EGO 319 - BAĞCILAR-ODTÜ
-EGO 388 - OPERA-YUKARI AYRANCI-KÜÇÜKESAT
-100.Yıl Mh.Filistin Sk. / Çankaya
-EGO 114-3 - (ÖHO) KIRKKONAKLAR-ŞENYURT
-EGO 114 - KIRKKONAKLAR-ULUS
Kazım Özalp Mh.Filistin Sk. / Çankaya
-EGO 112 - KIZILAY-GAZİOSMANPAŞA
-EGO 114-3 - (ÖHO) KIRKKONAKLAR-ŞENYURT
-EGO 114 - KIRKKONAKLAR-ULUS
Büyükesat Mh.Uğur Mumcu Cd. / Çankaya
-EGO 112 - KIZILAY-GAZİOSMANPAŞA
-EGO 114 - KIRKKONAKLAR-ULUS
-EGO 319 - BAĞCILAR-ODTÜ
-EGO 408 - GÜNEŞEVLER-HASKÖY-ATAKULE-ÇANKAYA
-EGO 114-3 - (ÖHO) KIRKKONAKLAR-ŞENYURT
Büyükesat Mh.Uğur Mumcu Cd. / Çankaya
-EGO 114-3 - (ÖHO) KIRKKONAKLAR-ŞENYURT
-EGO 112 - KIZILAY-GAZİOSMANPAŞA
-EGO 114 - KIRKKONAKLAR-ULUS
Büyükesat Mh.Uğur Mumcu Cd. / Çankaya
-EGO 114-3 - (ÖHO) KIRKKONAKLAR-ŞENYURT
-EGO 408 - GÜNEŞEVLER-HASKÖY-ATAKULE-ÇANKAYA
-EGO 319 - BAĞCILAR-ODTÜ
-EGO 112 - KIZILAY-GAZİOSMANPAŞA
-EGO 114 - KIRKKONAKLAR-ULUS
100.Yıl Mh.Reşit Galip Cd. / Çankaya
-EGO 388 - OPERA-YUKARI AYRANCI-KÜÇÜKESAT
-EGO 319 - BAĞCILAR-ODTÜ
Kazım Özalp Mh.Uğur Mumcu Cd. / Çankaya
-EGO 319 - BAĞCILAR-ODTÜ
-EGO 114-3 - (ÖHO) KIRKKONAKLAR-ŞENYURT
-EGO 112 - KIZILAY-GAZİOSMANPAŞA
-EGO 114 - KIRKKONAKLAR-ULUS
-EGO 408 - GÜNEŞEVLER-HASKÖY-ATAKULE-ÇANKAYA
Kazım Özalp Mh.Filistin Sk. / Çankaya
-EGO 114 - KIRKKONAKLAR-ULUS
-EGO 112 - KIZILAY-GAZİOSMANPAŞA
-100.Yıl Mh.Filistin Sk. / Çankaya
-EGO 114 - KIRKKONAKLAR-ULUS
-EGO 114-3 - (ÖHO) KIRKKONAKLAR-ŞENYURT
Kazım Özalp Mh.Kız Kulesi Sk. / Çankaya
-EGO 114-3 - (ÖHO) KIRKKONAKLAR-ŞENYURT
-EGO 112 - KIZILAY-GAZİOSMANPAŞA
-EGO 114 - KIRKKONAKLAR-ULUS
Büyükesat Mh.Uğur Mumcu Cd. / Çankaya
-EGO 112 - KIZILAY-GAZİOSMANPAŞA
-EGO 114 - KIRKKONAKLAR-ULUS
-EGO 114-3 - (ÖHO) KIRKKONAKLAR-ŞENYURT
Gaziosmanpaşa Mh.Çankaya Cd. / Çankaya
-EGO 113 - OPERA-BİRLİK MH.
-EGO 408 - GÜNEŞEVLER-HASKÖY-ATAKULE-ÇANKAYA
-EGO 413 - ALTINPARK-ÇANKAYA
-EGO 413-3 - (ÖHO) ALTINPARK-ÇANKAYA
-EGO 112 - KIZILAY-GAZİOSMANPAŞA
-EGO 115 - OPERA-BİRLİK MAHALLESİ
Çankaya Mh.Çankaya Cd. / Çankaya
-EGO 115 - OPERA-BİRLİK MAHALLESİ
-EGO 408 - GÜNEŞEVLER-HASKÖY-ATAKULE-ÇANKAYA
Gaziosmanpaşa Mh.Filistin Sk. / Çankaya
-EGO 112 - KIZILAY-GAZİOSMANPAŞA
-EGO 114-3 - (ÖHO) KIRKKONAKLAR-ŞENYURT
-EGO 114 - KIRKKONAKLAR-ULUS
Büyükesat Mh.Uğur Mumcu Cd. / Çankaya
-EGO 114-3 - (ÖHO) KIRKKONAKLAR-ŞENYURT
-EGO 114 - KIRKKONAKLAR-ULUS
-EGO 319 - BAĞCILAR-ODTÜ
-EGO 112 - KIZILAY-GAZİOSMANPAŞA
Portekiz Büyükelçiliği Ankara Tatil Günleri
1 Ocak – Yılbaşı
6 Ocak - Dini Bayram
25 Mart - Ulusal Bayram
19-20 Nisan - Paskalya
23 Nisan - Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
25 Nisan Özgürlük Günü (Portekiz)
1 Mayıs - İşçi Bayramı
19 Mayıs - Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
23 - 26 Mayıs - Dini Bayram
10 Haziran Portekiz Milli Günü
13 Haziran Lizbon Günü
15 Temmuz - Demokrasi ve Milli Birlik Günü
3 Ağustos - Dini Bayram
15 Ağustos - Dini Bayram
30 Ağustos - Zafer Bayramı
28 Ekim - Ulusal Bayram
29 Ekim - Cumhuriyet Bayramı
8 Aralık Meryem Ana Günü
25 - 26 Aralık - Noel
Büyükelçilik ve Fahri Konsoloslukların hepsi tatil olmaktadır. Ankara’ da bulunan Portekiz Büyükelçiliği görev bölgeleri ikamet ettiğiniz yere göre değişiklik göstermektedir. Ankara Büyükelçiliği görev bilgesi şehirler Afyon, Ankara, Aksaray, Amasya, Ağrı, Antalya, Ardahan, Bartın, Bayburt, Çorum, Burdur, Çankırı, Denizli, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İzmir ve Karabük gibi şehirlerde ikametleri bulunanlar Ankara Büyükelçilikten başvuru yapabilmektedir.
İzmir Fahri Konsolosluğu için İzmir, Muğla, Aydın, Manisa, Denizli, Uşak
İstanbul Fahri Konsolosluğu için İstanbul ve çevre iller de ikamet edenler başvuru yapabilmektedir. Yakın iller olduğu takdirde başvuru gerçekleşir. Yakın olmayanlar ise Ankara’ da Portekiz Büyükelçiliğine başvuru yapması gerekmektedir.